Ketojenik Diyet Nedir? Nasıl Yapılır?

Ketojenik beslenme son yılların en popüler diyetlerinin başında geliyor. Ketojenik diyet nedir, nasıl yapılır? Ketojenik diyette neler yenir? Ketojenik diyet listesi örneği ve ketojenik menüler en çok merak edilen soruların başında geliyor. Sizler için hazırladığımız bu yazıda, ketojenik beslenmeye uygun tarifleri bulabilirsiniz. Tam anlamıyla ketojenik beslenmeye başlamadan önce mutlaka bir uzmandan görüş almalısınız. Bu beslenme tipi sizin için uygun ise başlamalısınız. Ancak normal beslenme düzeninde de ketojenik tarifleri sık sık uygulayabilirsiniz. Karbonhidratın kısıtlı olduğu, sağlıklı yağ kaynaklarının ve proteinin yer aldığı bu tariflerle sofralarınıza renk katabilirsiniz. Ünlü isimlerden derlediğimiz tarifleri evde kolayca uygulayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…

IF diyeti için de ilgili haberimize bakabilsiniz: Aralıklı oruç diyeti nedir?

KETOJENİK DİYET NEDİR?

Peki, ketojenik diyet nedir? Ketojenik beslenme tarihi 1920’li yıllara dayanan, epilepsi ve kanser gibi önemli hastalıklara destek olarak kullanılan bir beslenme şekli olarak tanımlanıyor. Ancak son zamanlarda kilo kaybına yardımcı oluşuyla bir trend haline geldiği gerçeği de var.

Karbonhidratın neredeyse olmadığı, sağlıklı yağ kaynaklarının ve proteinin yer aldığı bu beslenme şeklinde enerji yağ kaynaklarından sağlanıyor.
Beslenmede karbonhidrat alımı kesilince, vücut enerjiyi protein ve yağdan almaya başlıyor.
Etkin bir şekilde enerji elde etmek için yağ yakımı başlamış oluyor. Bu sırada karaciğer yağları keto cisimlere, karaciğerde üretilen farklı özelliklere sahip organik kimyasallara yani ketonlara dönüştürüyor.


Ketonlar enerji görevine böylece başlamış oluyor.

Bedeninizi onaran yeni trend: Ketofasting

KETOJENİK BESLENME NASIL YAPILIR?

Doğru besinler ve tüketim şekilleriyle kaliteli kilo verebilmek, verilen kiloyu kontrol etmek, formda kalmak… Kısacası sağlıklı beslenmek son yıllarda en çok rastlanılan trendlerden. Hal böyle olunca her yıl farklı metodlar, yollar ya da diyetler keşfediliyor.

Kişisel olarak en uygun olan yol izlenmeye başlanıyor ya da sağlık problemlerine yönelik bir uygulama takip ediliyor. Tam da bu noktada beslenmenin oldukça ‘kişisel’ bir olgu olduğunu hatırlatarak size iyi gelmeyen bir beslenme düzenini kesinlikle uygulamamanız gerektiğini hatırlatalım. “Kilo vereceğim” ya da “Kilomu koruyacağım” derken sağlığınızdan olmak istemeyeceğinizi düşünüyoruz. Bu önemli hatırlatmayı yaptıktan sonra düşük karbonhidrat, yüksek yağ oranına sahip ketojenik beslenme şeklinin de herkese uygun olamayacağını belirtelim. Varsa sağlık sorunlarınızı göz önünde bulundurup doktorunuza danışarak ketojenik beslenme düzenini takip edebilirsiniz. Sağlığınız her şeyden önemli…

Bir cevap yazın