“Kaşlarım küstü!” diye yakınanlarınız vardır. Bazı cilt sorunları, yanlış kaş alma yöntemleri veya besin eksiklikleri nedeniyle dökülen kaşların tekrar çıkmamasıyla bu durum ortaya çıkar. Peki, kaş dökülmesi neden olur ve kaş dökülmesini önleyip, yeniden çıkmasını sağlayacak doğal çözümler nelerdir? Tüm detaylar, diyetlio’nde.
Aslında her şey bundan birkaç yıl önce kalın kaş trendi ile başladı. Devam eden yıllarda ise doğallık daha makbul sayılır hale geldi ve yüz tipine uygun kaş şekilleri belirlenmeye başlandı. Bu elbette ince kaş trendi geride kaldığı yerine herkesin kaşlarını belirli bir kalınlıkta tutmaya çalıştığı süreç haline geldi. Kısacası tüm kadınların en önemli güzellik endişesi, kaşları oldu.
Her yüz şekline kalın kaş yakışmayacağı, ince kaş modasının geride kalıp artık ip gibi kaşların kabul görmemesi nedeniyle kaş dökülmesi sorunu kadınlar için daha dikkat çeker hale geldi. Peki kaş dökülmesi neden olur, kaşların dökülmemesi için ne yapmak gerekir ve daha da önemlisi kaş dökülmesini önlemek, kaşların çıkması, gürleşmesi için evde uygulanabilecek doğal çözümler var mıdır? Bu yazıyla amacımız kaş dökülmesi sorunu ile ilgili tüm sorulara aradığınız cevapları bulabilmek!
Kaşlar Neden Dökülür?
Kaşlar, ifadenizi belirleyen çok önemli bir parça olduğundan, onları kaybetmek, görünüşü çarpıcı bir şekilde değiştirebilmektedir. Peki kaşlar neden dökülüyor olabilir?
Kaşları koparma : Eğer kaş alma teknikleri ve size uygun yöntem hakkında bir fikre sahip değilseniz, daha doğrusu ne yaptığınızdan emin değilseniz tek bir teli bile almamanızı öneririm. zira yanlış teknikle kaşı almaz adeta koparırsınız ki bu da ona zarar vermek anlamına gelir. Bu köklerine zarar gelmesi ve yeni kaşların çıkmasının engellenmesi demek olabilir.
Peki, ip ile kaş almak mı ağda kullanmak mı..? Kaş alma yöntemleri neler? Kaş alma yöntemlerinin artıları, eksileri ve kaş nasıl alınır sorusunun cevapları diyetlio.com’da–> Kaş alma yöntemleri artıları eksileri
Cilt sorunları : Egzama, bazı egzama kremi, sedef hastalığı, ciltteki kaşıntı, kızarıklık ve kaşınızın etrafında iltihap oluşturabilen çeşitli cilt sorunları vardır. Bu hastalıklar ve kaşıntılar kaşların dökülmesine neden olabilir. Bu sorunları giderdiğiniz zaman büyük ihtimalle kaşlar tekrar çıkmaya başlayacaktır.
Tiroid sorunları : Tiroid bezi hormon salgılayarak birçok vücut fonksiyonunu düzenlediğinden, işleyişindeki herhangi bir bozulma kaşlarda dökülmeye neden olabilir. Doktor önerisi ile kullanılacak ilaçlar sayesinde tiroid ve kaş dökülmesi sorunu giderilebilir.
Besin eksikliği : Saç derisinde saç kaybına neden olabilecek herhangi bir besin maddesi eksikliği kaşlarınız üzerinde aynı etkiye sahip olabilir. Bunlar demir, çinko, protein, D vitamini, B12 vitamini, biyotin ve omega-3 yağ asitleridir.
Saç dökülmesi sorunları : Saç dökülmesi gibi otoimmün ve inflamatuar durumlar saç köklerine zarar verir ve saçınızın yanı sıra kaşınızın saç dökülmesine de neden olabilir.
Stres : Duygusal ve fizyolojik stres, kaşlarınızı etkileyebilecek sorunları tetikleyebilir ve ciddi kaş dökülmelerine neden olabilir.
Yaşlanma : Yaşlandıkça saç tellerini ve kaşları kaybetmeye başlayabilirsiniz.
Hamilelik : Hamilelikte aniden değişen hormonlar saçlarda olduğu gibi kaş ve kirpiklerde de ciddi dökülmelere neden olabilir.